آشنایی با لوازم کمک آموزشی و تجهیزات شنا
شنا (Swimming) از جمله ورزش هایی است که کلیه اندام ها و عضلات بدن را فعال می کند. این فعالیت علاوه بر انعطاف پذیری و تقویت عضلات، موجب احساس آرامش و نشاط در انسان نیز می شود. شنا مجموعه ای از چند حرکت است که باید با هماهنگی کامل بین عضلات و اندام های بدن انجام شود. به بیان ساده تر در ورزش شنا به ما آموزش می دهند که چگونه حرکات دست ها، پاها و تنفس خود را مدیریت کنیم. اما برای یادگیری ورزش شنا در ابتدا مستلزم آن هستیم که از لوازم و تجهیزات کمک آموزشی این ورزش برای، ایمنی، بهبود یادگیری و افزایش مهارت در شنا کردن استفاده کنیم. در ادامه به معرفی و بررسی لوازم کمک آموزشی ورزش شنا خواهیم پرداخت.
لوازم و تجهیزات ورزش شنا
وازم و تجهیزات ورزش شنا به دو گروه لوازم اصلی شنا و لوازم کمک آموزشی شنا دسته بندی می شوند. لوازم اصلی شنا شامل، کلاه شنا (Swimming Cap)، عینک (Swimming Glasses)، مایو (Swimsuits)، و بینی گیر(Swim Nose Clip) هستند. و اما از لوازم کمک آموزشی ورزش شنا می توان، تخته شنا (Swimming Board)، کفی شنا، فین (Swimming Fin)، اسنورکل (Swimming Snorkel)، جلیقه نجات (Swim Life Vest)، نودل (Swimming Noodle)، حلقه نجات (Swimming Life Ring)، و بازوبند شنا (Swim Armband)، را نام برد. در ادامه به شرح هریک از این وسایل و کاربری آنها در ورزش شنا بیشتر خواهیم پرداخت.
لوازم و تجهیزات اصلی شنا
مایو شنا
Swimsuits (مایو شنا) بر اساس جنسیت ورزشکار (آقایان – بانوان) دسته بندی می شوند. به طور مثال لباس شنا زنانه در ۴ گروه، یک تیکه، دو تیکه (Bikini)، سه تیکه و مایو اسلامی (Burkina) قرار دارند. مایو یک تیکه متداول ترین مایوی شنا بانوان است که در مسابقات مورد استفاده قرار می گیرد. Bikini یا همان مایو دو تیکه گزینه چندان مناسبی برای شنا کردن محسوب نمی شود زیرا احتمال آن می رود که در هنگام شنا بر اثر فشار آب به درستی در جای خود قرار نگیرد و وجهه چندان قابل قبولی از خود ارائه ندهد. اما در عین حال Bikini (مایو دو تیکه) می تواند گزینه مناسبی برای گرفتن حمام آفتاب در کنار ساحل و استخر های رو باز باشد. مایو سه تیکه به عبارتی همان مایو دوتیکه به همراه یک دامن نسبتا کوتاه برای کاور کردن بهتر اندام های پائین تنه بدن است. در طراحی بعضی از مایوهای سه تیکه دامن به شرت مایو دوخته می شود تا از جدا شدن دامن در هنگام شنا جلوگیری شود. Burkina یا همان مایو اسلامی به گونه ای طراحی شده تا تمام اندام های بدن به جزء صورت و مچ دست و پاها پوشیده باشند. مایوهای اسلامی غالبا در مسابقات شنا توسط بانوان ورزشکار مسلمان مورد استفاده قرار گرفته می شود. مایو های مخصوص آقایان در ۴ طرح پادار، جمر مسابقاتی، لباس یکسره و اسلیپ (Slip) طراحی ، تولید و توسط شناگران بر حسب نوع کاربری مورد استفاده قرار می گیرند. مایوهای پادار مردانه بهترین گزینه برای برای شنا کردن هستند و معمولا توسط شناگران حرفه ای و مبتدی مورد استفاده قرار می گیرند. مایوهای یکسره بیشتر برای شنا کردن در دریا و یا کنار ساحل کاربری دارند و برای افرادی که از حساسیت پوستی رنج می برند میتواند انتخاب مناسبی باشد.
عینک شنا
به طور کلی عینک های شنا در سه گروه عینک مسابقاتی، تمرینی و تفریحی دسته بندی می شوند. طراحی عینک مسابقاتی شنا (Swimmimg Match Glasses) به شکلی است که از قالب کوچکی برخوردارند. و فشار زیادی بر روی چشم های شناگر ایجاد می کند تا از نفوذ آب به داخل عینک جلوگیری نماید تا شناگر از دید کافی در هنگام مسابقه برخوردار باشد. استفاده از این عینک برای زمان طولانی به هیچ وجه توصیه نمی شود. زیرا موجب ایجاد فشار به رگ های اطراف چشم و تحریک آنها می شود از این روی تنها برای استفاده در مسابقه در زمانهای کوتاه مورد استفاده قرار می گیرند. عینک تمرینی شنا (wimming Practice Swimmingss) فشار کمتری نسبت به عینک های مسابقاتی به چشم های شناگر وارد می کند و بسیار مناسب برای چند ساعت تمرین در هفته در داخل آب هستند. اما استفاده بیش از اندازه از این عینک می تواند موجب ایجاد فشار به چشم ها شود.
کلاه شنا
کلاه های شنا معمولا در ۴ جنس متفاوت، لاتکس، سیلیکونی، نئوپرن و پارچه ای (لاکرا) طراحی و تولید می شوند که شناگران مناسب با شرایط خود اقدام به انتخاب و استفاده از آنها می کنند کلاه شنا ساخته شده از سیلیکون از دوام و کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. کلاه شنا ساخته شده از لاتکس در مقابل کلاه سیلیکونی از تنوع کمتری برخوردار است و گاها باعث بروز حساسیت در برخی ورزشکاران می شود. کلاه شنا ساخته شده از نئوپرن در واقع برای گرم نگاه داشتن سر مورد استفاده قرار می گیرد. این کلاه به دلیل خاصیت جنس بکار رفته در ساخت آن سبب می شود تا سر ورزشکار گرمای خود را به آب انتقال نهد و همچنین سرمای آب نیز به سر منتقل نشده و گرمای سر در هنگام شنا در آب های سرد حفظ شود.
Comments
Post a Comment